eskuvoikastély

‘Ideális’ esküvői helyszínek

Mindenkinek más az ideális esküvői helyszín, és ez így is van jól. 🙂 Ha mindenkinek ugyanaz lenne, akkor senki sem kapna ott helyet. Mindenkinek teljesen más az elképzelése a saját nagy napjáról és ahhoz próbálja igazítani a helyszín lehetőségeket.

Az esküvői helyszínt nem csak az ízlés és az elképzelés befolyásolja, hanem természetesen az anyagi keret is. Van aki nem tervez nagy esküvőt, van aki határozottan ketten – két tanúval tartaná az esküvőjét külföldön, egy kis szigeten – és persze vannak, akik nagy mulatságról álmodnak.

  • Külföldi esküvő

Külföldi esküvői helyszín választásnál figyelembe kell venni a helyszíni adottságokat, az országba utazás előtt tájékozódni kell a
helyi védőoltásokról,valamint tudni kell róla, hogy a kinti ceremónia után honosítani kell az esküvőt igazoló okiratot. Nem utolsó szempont persze a násznép kiutaztatása, hiszen az egy elég költséges esküvőt jelentene. Ha ezek közül egyik sem szegte a pár kedvét, hogy a külföldi ceremóniát válassza, akkor igazán ezt szeretnék. 🙂 

Számos csomag közül válogathatnak a párok, ahol gondoskodnak a helyi esketés megszervezéséről, szállásról, étel-italról, természetesen összeghatár kérdésben határ a csillagos ég.

eskuvoihelyszin1esküvőküldöldön

 

 

 

 

 

 

 

  • Vidéki esküvő

Rusztikus és vintage/ vidéki esküvői elképzelésnél elég sok helyszín jöhet szóba.
Ennél a legfontosabb tényező a vendéglétszám – ehhez megfelelő ceremónia és lagzi helyet kell választani. Második szempontként figyelembe kell venni a távolságot. Ha a család legtöbb tagja budapesti, akkor célszerű Budapesthez közeli helyszínt keresni,  (maximum 1 óra elérhetőséggel) amennyiben családtagok két különböző városból származnak, úgy megállapodás szerint vagy a kettő között (nagyjából egyenlő távolságra) a legoptimálisabb választani.

esküvőirégitemplomesküvővidéken

 

  • Várkert, kastély

Amennyiben a pénzkeret engedi, gyönyörű esküvőt lehet csinálni egy várban, vagy egy kastélyban (esetleg azok udvarán). Udvar esetén az időjárási tényezőket fontos lehet figyelembe venni, így ez esetben ajánlatos lehet az udvaron tartani a vendégfogadást és a ceremóniát, majd mind a hűvösebb eseték miatt, mind a szeszélyes időjárást figyelembe véve az ebédet/vacsorát egy felső helyiségben ajánlott tartani.

 

eskuvoihelyszin2esküvőiidill

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindezek mellett ne felejtsük el a legfontosabbat: tökéletes esküvői helyszínt bármiből lehet varázsolni kellő kreativitással – így ha van egy nagyobb udvarú házunk vagy nyaralónk, akkor ott sem lehet probléma az esküvő megszervezése 🙂

 

eskuvoihelyszin