esküvőismink

A profi smink

Ahogy minden menyasszony, én is szalagavatómon voltam először profin kisminkelve, ahol az érzés leginkább egy porcelánbaba-effektushoz volt hasonlítható (mivel folyékony alapozót egyáltalán nem használok), nem beszélve az esküvőn lehet nagy hőség is (nehogy elfollyon) és persze a végig a puszizkodások, evés-ivás, fotózkodás alatt is állnia kell a sminknek a sarat.

Sok mindentől függhet a smink típusa (szemhéjfesték, rúzs színe) de leginkább a szem színétől és a viselettől. Fontos szempont lehet, hogy egyébként az ara sminkeli-e magát a hétköznapokban, valamint ha igen, akkor mennyire (amúgy is erős sminket használ, csak alapozót….)

Ha sminkest keresel –> Ildót válaszd (Ildó honlapja), aki már rengeteg gyönyörű sminkkreációt csinált divatbemutatókra, szépségversenyekre, valamint reklámarcoknak is, így profi eszközökkel, igazi profizmussal áll hozzá mind a próba-, mind a végső sminkhez.

 Ahogy minden sprofi sminkes tanácsolja, mindenképpen célszerű az esküvő előtt próbasminket csináltatni, mivel lehet hogy elképzelés mégsem tud úgy megvalósulni, illetve ki kell a sminkesnek választania a megfelelő színű alapozót.

Természetesen ha van egy jó sminkes, aki megtalálja az alkalomhoz és személyiséghez legjobban illő makeup-ot, akkor az a ruha és egyéb kiegészítők szerves részévé válik, így öltöztet és még szebbé varázsol. A smink ilyen fontos alkalmakra nem csak emiatt elengedhetetlen, hanem a fotók miatt is, hogy ne törjön meg rossz helyen a fény az arcon.

Célszerű nem az esküvőn kérni először műszempillát (aki ilyet tervez, előtte tetesse fel egyszer, hogy kipróbálja), mivel  aki nincsen hozzászokva, elég kellemetlenül érezheti magát, vagy ami még rosszabb, állandóan azzal lesz elfoglalva.


Plusz WeddigLife tipp: a vőlegényre is mindenképpen rakassatok alapozót, mivel a fotóknál sokkal jobban néz ki, ha nem csillan be a arca.