cukorkabar

Édesség sarkok

Az édesség/rágcsálni valók sarka egy tökéletes módja annak, hogy megérdesítsük a lagzit és valami pluszt adjunk az esküvőnkhöz. Akár mi magunk készítjük el, akár béreljük, egyedi színt adhat az esküvőnek. Nem csak a gyereknek kedvez ez a különlegesség – sok felnőttet repít egy boldog időszakba, ha egy napra is, de bűnözhet. Köztudott tény, hogy a csokoládé endorfint termel, ezáltal a boldogsághormonok kiszabadulnak és mindenki jól érzi magát.

Candy bar, azaz a cukorka bár

vintage cukorka

Ha valaki meghallja a cukorka bár kifejezést, rögtön cukorkastandgyerekzsivaj jelenik meg a szemei előtt, holott egy ilyen cukorka stand tökéletesen oldott és boldog hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. Amennyiben sok és különféle ízű édességet teszünk ki az asztalra, célszerű felcímkézni, hogy melyikben milyen ízű található. A legjobb ha mindegyiknek zárható tetejű tárolót választunk, hogy az esetleges bogarak ne tudjanak belemászni/belerepülni. Tökéletes kiegészítője lehet egy vintage  és egy elegáns esküvőnek is.

A giccsesség elkerülhető, ha kiválasztunk egy-két cukorka színt és csak azokat használjuk – ettől függetlenül lehetnek különböző ízűek.

  • Csokibár

csokibárEz már inkább lehet a felnőttek kedvence. Egforrócsoki báry elegáns esküvőt is tökéletesen különlegessé tud tenni egy csoki sarok, mivel rengeteg elegáns színű csokit ismerünk/találhatunk a boltokban.

Amennyiben ilyenben gondolkodunk érdemes nem kisebb boltokban nézelődni, hanem inkább a legnagyobb élelmiszer láncokat vagy kifejezett csokoládé boltokat előnyben részesíteni a választék miatt.

Ha csokoládé, akkor nem hagyhatjuk ki a forrócsoki bárt sem. Téli esküvők esetében tökéletesen elképzelhető és hangulatot adó ötlet.

  • Popcorn bár

popcorn bár

Jöjjön egy kis sós, ami nem más, mint a pattogatott kukorica. A popcorn bár az egyetlen, amit talán érdemes csak a vacsora közepén felterítetni, egyébként a ropogtatásokkal számolni kell.

Itthon is van egy cég, ahol lehet ilyet rendelni bármilyen rendezvényre, esküvőre, eseményre: ITT megnézheted a céget

Ahogyan azt bizonyosan mindenki tudja, kukoricából is van többféle ízesítés, így választhatunk sós, csokis, karamellás és még számtalan ízesítés közül. Persze, ha valaki ezt a bár típust választja, célszerű több ízt kitenni választéknak, hogy mindenki kedvére válogathasson.

A szétszóródást elkerülendő, rögtön ki lehet adagolni papírzacskókba, így azok könnyedén elvihetők. A zacskókat ízek szerint csoportba rendezve még színskála is létrehozható 🙂

  • Palacsinta és Gofri bár

gorfi bár palacsinta bár

Nem maradhat ki mindenki kedvence a palacsinta és gofri sem. Ezt kicsit nehezebb elképzelni egy esküvőn, mivel ahogy mindenki kiválasztja a neki tetsző ízt, össze-vissza csöpögtetnek mindent. Egy biztos: egy tuti különleges. A többi vendég garantáltan nem találkozik ezzel az ötlettel másik esküvőn, így bátran mondhatjuk, hogy emlékezni fog rá. A csöpögtetéseket úgy lehet kiküszöbölni, hogy egy pincért odaállíttatunk és a kiválasztott ízt ő teszi rá az édességre. (akárcsak egy csokiszökőkútnál)

A gofrinál a könnyebbség érdekében előre elkészíthetjük csokiba és szóratokba mártogatva. Így a falatok egy harapásra elfogyaszthatóak.

  • Limonádé és szörp bár

limonádé bár limonádé bár2

Mi esne egy nyár, meleg napon jobban, mint egy kellemesen lehűtött hűsítő limonádé vagy szörp. Ajánlatos ebből is több ízben készíteni, mivel van aki a savanyúbbat szereti, van aki az édeset. Itt is a legjobb megoldás a kitáblázás, hogy rögtön látszódjon az íze. Mindenképpen kell egy cukormentes változatot is készíteni – gondolva a cukorbetegekre. Olyan üvegekben kitéve, amiknek kis csap van az elején könnyen önkiszolgálóvá tehető, az olcsóbb megoldás érdekében a poharak lehetnek befőttesüvegek. (persze jól kifertőtlenítve) Ezeket a ‘poharakat’ fel is lehet matricázni (vignettára kinyomtatva a pár nevét), egy esküvői csipkével vagy szalaggal átkötni, így kellemes vintage hangulatot kölcsönöznek az esküvőnek.

A frissítők mellé egy hosszúkás üvegbe tökéletes kiegészítő a szívószál.

  • Gyümölcsbár

gyümölcsbár gyümölcsbár2

Nem mindenki szereti az édességet, vagy ha szereti is – egy végig evett menüsor végén – már nem bír édességet enni. Erre a legjobb megoldás a gyümölcsbár készíttetése. A nagy trakta bár nagyon jól néz ki, nagyon költséges is, így a gyümölcsöket is vagy tálakban érdemes kitenni, vagy tölcsérekben, esetleg lehet gyümölcs’fát’ készíttetni. Ezen a speciális gyümölcsfán szemenként vannak fogpiszkálókon felszúrva a gyümölcsszemek, így még az sincsen, hogy a vendég az esküvőn nem bírja megenni és otthagyja – így kárba megy.