gyerekekesküvőn

Gyerekek az esküvőn

Mindenkinek van konkrét elképzelése az esküvőjét illetően. Van aki olyan esküvőt szeretne, ahol mindenki jól érzi magát kötetlenül és gyerekzsivajtól hangosan, van aki úgy szeretné megélni élete legfontosabb napját, hogy azon nincs gyerek -akik fel-le futkároznak-, és persze van akinek teljesen mindegy (a családban úgyis csak 1-2 gyerek van). Egyik sem elítélendő, mindegyiket meg lehet érteni.

Amennyiben úgy határozunk, hogy nem szeretnénk, ha gyerekek is jönnének az esküvőre, akkor ezt mihamarabb tudassuk a násznéppel, hogy akinek van csemetéje tudjon találni nagymamát/bébiszittert arra az időre, vagy esetleg időben tudjon szólni, hogy akkor ők nem tudnak megjelenni a nagy napon.
Az is egy megoldás lehet, ha csak a vacsorát tervezi a pár gyerekzsivajtól mentesre és a ceremóniára szívesen látja a gyerekeket, akik kivonuláskor tudnak buborékot fújni, rizst vagy virágszirmot szórni.

Amikor elhatározzuk, hogy a mi esküvőnkön nyugodtan lehetnek gyerekek, nem utolsó szempont belegondolni, hogy hogyan fogjuk lekötni őket. Célszerű előre megtudni a gyerekek életkorát. Egy tíz éves, vagy annál idősebb gyerek már gond nélkül elvan, tud viselkedni és ha rászólnak akkor engedelmeskedik. De mi a helyzet a kisgyerekekkel?

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás az esküvői gyerekmegőrző. Számos cég specializálódott kifejezetten az apróságok lekötésére és foglalkoztatására. Amennyiben nincsen kellő költségkeretünk erre, fel lehet kérni kézműves foglalkoztató tanárt, esetleg egy távoli ismerőst hogy kösse le az esküvő ideje alatt a kicsiket, így nem lesz rendbontás.

Legolcsóbb megoldásnak természetesen azt lehet elmondani, hogy – ha a ceremónia/vacsora helyszínével meg lehet beszélni – otthonról, ismerősöktől összegyűjtünk játékokat (logikai játékok, színezők, foglalkoztatók) és azokkal elvannak a kisebbek. A kreativitáson és összefogáson sok múlik, de persze ahány gyerek, annyi fele (vagy még kétszer annyi fele) szaladnak, így a plusz segítség mindig jól jön, hogy a sok szülő is jól érezhesse magát. 🙂


Plusz Wedding Life tipp: Arra is gondolni kell, hogy a kicsik hamar elfáradnak és elalszanak, így ha megoldható egy olyan szoba, ahol vannak ágyak, esetleg kanapék, akkor ezt ki kell jelölni szoptató/altató szobának, hogy a kimerült gyerkőcök le tudjanak dőlni