penznaszajandek

Pénz, mint nászajándék

Ahány vendég annyi stílus, ötlet és ízlés. Az a jó, ha pontosan megmondjuk, hogy mit kérünk az esküvőnkre, vagy ha a meghívottakra hagyjuk? Szerintem legbelül mindenki tudja erre a választ.

A mai világban már sokan mielőtt összeházasodnak kialakítanak egy közös életet akár albérletben, akár saját lakásban, házban. (persze nyilván akadnak olyanok akik anyagi, családi, vallási okok miatt ezt csak a szertartás után teszik meg)

Ilyenkor jön, hogy akik még nem élnek közös fedél alatt összeírnak egy nászajándék listát, hogy mikre is lenne leginkább szükségük az esküvő után és ezt vagy odaadják a szülőknek, akik mindenkinek mondanak belőle valamit, vagy felteszik az internetre (már van olyan program amibe fel lehet tölteni, hogy mit kér a pár, és ezt a linket elküldi mindenkinek és ott a vendég ki tudja választani, hogy melyiket veszi és kihúzza a listáról), vagy már arra is van lehetőség, ha mindent egy helyről be lehet szerezni, hogy az adott boltnál készítik el a listát és ott húzatják ki, amit megvett a meghívott (pl.: Kika).

Persze akad olyan házasulandó pár, aki bízik a vendégek jó ízlésében és kreativitásában és rájuk bízza az ajándékok kiválasztását. Akiknek minden alapvető háztartási és lakberendezési tárgyuk megvan, és nem szeretnének 2 tányér és 3 borospohár készletet kapni, ott csak egy ajándék ‘ötlet’ marad, a pénz.

Nagyon frappáns kis versikéket találni az interneten, amik nem sértőn de egyértelműen körülírják, hogy a párnak leginkább a készpénzzel tudnak hozzájárulni az esküvő utáni jövőjéhez a kedves meghívottak.

Van aki úgy van vele, hogy nem tünteti fel az esküvői meghívón, hanem elhinti néhány vendégnek és reménykednek, hogy továbbadják.

Olvastam, hogy van olyan vendég aki a meghívón való pénzre utaló sorokat sértőnek érzi. (nem értem, hogy miért?) Rám egyáltalán nem hatna negatívul, ha rajta lenne egy meghívón, amit kapok. Vennék egy szép pénzborítékos lapot, beletenném a pénzt és tudnám, hogy biztosan örülnek neki.

Jöjjön néhány aranyos/frappáns versike (amiben semmi sértő sincs) :
 

Minden Kedves Vendég és Rokon!

Kérünk titeket, ne vegyétek zokon!

De hogy ne halmozódjon öt edénykészlet,

ennek elkerülése végett, mit ajándékra szánnátok,

inkább borítékban kezünkbe adjátok.

Ígérjük, hogy nem vész kárba,

előbb utóbb befektetjük egy kisbabába.

 
 

Háztartásunk teljes, nincs is szükség másra,

elég az edényünk, van grill, mixer és párna,

így hát csak annyit kérnénk mi nászajándékba,

hogy a perselymalacunk se maradjon soványka!

 

Ami kell a házban, megvan már minekünk,

csak a jövőnkről kell még okosan döntenünk!

Segítsetek Ti is, hogy ez könnyen menjen,

s támaszunk ebben egy teli persely legyen!

   

Ha még nem sejted,

Ajándékba mit hoznál,

Adunk Neked egy tippet:

Van már minden a háznál!

Gondold végig: Te mit kérnél,

Ha már minden ott lenne kéznél?


Plusz Wedding Life tipp: egy igazán rövid, de kedves pénzkérő sor: Ajándékon ne törd a fejed, egy borítékban elrejtheted.