lanybucsu

Leány-, és Legénybúcsú

Mindenki, mikor szóba kerül az esküvő rögtön azon kezd el gondolkodni, hogy milyen is legyen a leány-, illetve a legénybúcsú. Általában egy héttel az esküvő előtt tarják (kivétel persze az amerikai filmeket, ahol előző nap van – Másnaposok…), amit vagy egy barát/barátnő, vagy az esküvőszervező szervez meg, az előzetes igények (azaz a pár igényeinek) felmérésével. /ez a legfontosabb része: tényleg mérje fel a szervező, hogy milyen típusú búcsút szeretne a leendő ara/férj, mivel ha ezt nem veszi figyelembe, akkor nem lesz jó hangulatú az esküvő előtti összejövetel/

Természetesen nem úgy kell felfogni, hogy ez szabadság vége, hanem, hogy valami új kezdete, így máris pozitív a viszonyulás és jó a hangulat. Van aki szeret buliba járni és alkoholt inni – neki lehet jópofa feladatokat csinálni ezzel kapcsolatban (pl.: ha nem tud helyesen válaszolni egy kérdésre, akkor innia kell, vagy lehet koktél kóstolókat csinálni és ki tudja-e találni, esetleg egy limuzin bérlésnél elengedhetetlen a csajos pezsgős koccintás)

Fel kell mérni, hogy a menyasszony és a vőlegény mennyire bevállalós. Lányok esetében a bevállalósaknál simán szóba jöhet a chippendale fiúk beszervezése, erotikusabb játékok játszása vagy pajzánabb játékok megszervezése, jópofa feladatokkal tűzdelve. A fiúk részéről legáltalánosabb a bulizás/ivászat, sztriptíz táncosnő szervezése.

Vannak azonban kifejezetten mókás játékok amik tökéletesek a kellemes időtöltéshez még az esküvő előtt:

  • Petrezselyem-árulás: az arával petrezselymet kell árultatni, valóban adja el, kapjon érte pénzt is, hogy átérezze a helyzet súlyosságát: Ha nem megy férjhez, ez vár rá. –> ez kicsit merészebb változatban: Az ara pólóját teleragasztani szívecskékkel, melyeket adjon el az utcán/szórakozó helyen fiúknak
  • Gyűjtsön jókívánságokat egy füzetbe/pólóra/trikóra az utcán
  • Szerelmi vallomás készítése, adott szavakból (pl. mobiltelefon, ételízesítő, cica, robbanás, izgalom .. stb.)
  • Ételek felismerése kóstolás útján
  • Tapintás alapján tárgyak beazonosítása (itt gondoljunk a tárgyak formájára, anyagára, mint fakanál, gomb, WC pumpa, papucs, számítógépes egér, cipőpucoló, stb ).
  • A menyasszonynak/vőlegénynek ki kell rakni egy a párjával készült feldarabolt fényképet időre.
  • Gyorsasági, ügyességi játékok: gombok felvarrása, fekete férfi zoknik párosítása, ing vasalása  persze mind időre; fiúknál: egy csavar becsavarozása és keményebb férfi munkák (szabad téren tűzifa hasogatás…)

Természetesen a Bride/menyasszony/ara feliratú szalag/póló/egyenpóló – fiúknál Game over (és számos vicces póló) elengedhetetlen kelléke a búcsúnapnak, és persze könnyebb így kimagyarázni a hülyeségeket/hülye feladatokat 🙂

Egyéb kiegészítő lehet a kitűző, az oklevél és persze minden egyéb kreatív ötlet.


Plusz Wedding Life tipp: ezeken kívül kedves lehet a közös sütögetés, karaoke show, limuzinozás. Általában a legénybúcsúk kevésbé szervezettek, mint a leánybúcsúk, így a könnyebb utat választják: a bulizást és ivást. Nem feltétlen kell a bulizásról szólni, lehet baráti összejövetel jelleggel kellemesen érezni magunkat.