esküvői kiállítás

Esküvőkiállításon 2. rész

Miután az előző bejegyzésemben nem tértem ki az esküvői torta kínálatra, valamint a személyes tapasztalatokra (mint akkor még leendő feleség), így most azok itt kapnak helyet 🙂

Igyekeztünk a kiállításon nagyon alaposan körbenézni, hátha van valami újdonság ami megtetszik, amit a saját esküvőnkön fel lehet használni. /Nem volt. Vagyis volt néhány, de azt sehogy sem értettem, hogy hogyan illik az esküvő tematikájába. Muszáj megosztanom veletek egy színésztársulat felajánlását, akik a vacsorát színházi keretek között történetbe teszik, azaz a vacsi interaktív lesz. Nem fűznék hozzá semmit…

Mi a kiállítás segítségével találtunk álom videóst és meghívót.
Meghívót igazából nem is annyira kerestünk, hiszen az ember már interneten könnyedén kiválaszhat egyet, ami végül is tetszhet mindkettőnknek. De azért persze az összes meghívós standra benéztünk, de egyik sablonosabb volt, mint a másik, amikor ráakadtunk egy kézzel készült darabra, ami rögtön megtetszett mindkettőnknek. Egy kicsit drágábbra jön ki, mint egy általános meghívó, de az tucat meghívó lett volna, ennél pedig minden egyes darabot kézzel készít el a hölgy.

A videós választásunkat IDE kattintva tekinthetitek meg. A Pro Media csapata bár Szegedi, de fiatalokból áll, és persze gond nélkül feljönnek Budapestre. Hozzá kell, hogy tegyük, hogy rengeteg videós ajánlatot kértem be és az egyik drágább volt, mint a másik. Úgyhogy egy biztos volt: azért csillagászati összegért nem szeretnénk esküvői videóst választani. Nyilván vannak nagyon drágán is videósok, és mint a kiállításon láttuk: van, aki 3D-s esküvői videót készít, (bár nekünk nincs hozzá TV-nk és gondolom azt nem adnak hozzá.. úgyhogy jó hogy van) lehet választani extra profi csapatot legalább 4 díjnyertes videóssal, valamint légi-felvételt is készítő stábot, mi pont elegendőnek gondoltuk a sima, egyszerű videósokat.

Mondanom sem kell a legtökéletesebb választás volt a Pro Média. Egyszerűen lenyűgöző videót raktak össze.

És akkor jöjjön egy kis kudarc: a torta. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb esküvői tortacsodákat hoztak kiállítani, a választék igen széles volt, mind kinézet, mind íz szempontjából. Mi akkor egyszerű csokitortára gondoltunk, kívül egy kis habos-csipkés résszel megbolondítva (a többi részén egyszínű fondant-tal bevonva). Szinte az összes típusú torta 800-1000Ft/szelet körül mozgott, amire azt hittük, hogy rosszul hallunk. (képzeljétek el ezt egy nagy – mondjuk – 150 szeletes (kb. 180 fő) esküvői tortával számolva) ez annyiba kerülne mint egy ruha 🙂
Tudni kell ha esküvői szülinapi tortát mond a megrendelő, akkor máris csak 350-500 Ft/szelet az ár. (Na ugye, hogy nem mindegy)
Persze van jó sok olyan torta csoda ami megéri a magas árat is. Egyszerűen a látványuk egy olyan érzést ad, ami csak megfűszerezi az amúgy is euforikus esküvői hangulatot.


Plusz Wedding Life tipp: Célszerű legalább 3 teljesen különböző helyről árajánlatot és referenciát kérni, mivel így kapunk igazán felvilágosult képet a piaci árakról és a minőségről.