esküvői kiállítás

Esküvőkiállításon 1.rész

Január végén volt az esküvőkiállítások időszaka. Most az Arénában látott kiállítás beszámolóját olvashatjátok:
A belépő ára 2000Ft fejenként, így két kiállításra kilátogatni majdnem 10.000Ft, anélkül, hogy valamit is vásárolt volna a pár (igaz mindkét helyszínen a belépőhöz kap egy füzetkét, ami tartalmazza a kiállítók hirdetéseit). Mivel az ilyen kiállításokon csak úgy hemzsegnek a drágábbnál drágább szolgáltatók (rengeteg helyszín, fotós, ruhás…) jól körbe kell nézni, mert bizony akadhatunk esküvői gyöngyszemekre.

Amint belép a látogató láthatja, hogy jól döntött, mivel kellemes a standok eloszlása, nincs tömegnyomor, úgyhogy kedvünk nézelődhetnek, nem volt lökdösődés.
Természetesen ahogy az esküvőkiállításokon lenni szokott a legtöbb kiállító helyszín és ruha kategóriában képviseltette magát (ami valljuk be egy nyárra tervezett és 1 évig szervezett esküvő esetében már ilyenkorra megvan), de a standok szépsége és igényesség lenyűgöző. Mindenki verseng  egymással, hogy minden szem csak rá szegeződjön. Az aréna teljes küzdőterét beépítették standokkal, valamint volt egy színpad, ahol esküvői és alkalmi ruha bemutatók és sorsolások váltották egymást.
Ami negatívum: amint belép a látogató, ‘lecsapnak’ rá a kiállítók. Mindegyik a kezünkbe akarja nyomni a szórólapját, hiába mondja nekik az ember, hogy már megvan helyszín és már van fotós… – mennyivel kellemesebb lenne, ha hagynának mindenkit kellemesen nézelődni – persze leszólítani lehet.
És mikor nem akarjuk elvenni a szóróanyagot: Azért tegyük el az esküvői szórólapot, biztos lesz más alkalom hogy Őt válasszuk és a helyszínek, hogy ha már az meg is van, menjünk hozzájuk pihenni. Csak azt nem értem, hogy miért nem a potenciális érdeklődőkre költik a marketing anyagaikat? Ők tudják.. 🙂
Ki kell emelnem egyes standok színvonalát. Néhány stand, ahol dekorációt, kiegészítőket vagy helyszínt értékesítettek valami gyönyörű volt. Természetesen az élmény átadása érdekében feltöltöttem ide néhányat közülük. Úgy gondolom sokat elárul egy értékesítőről, hogy mennyire igényes a megjelenése. /persze a visszájára is elsülhet – nyilván én is azt gondolom, hogy mivel ezek a legszebben összerakott standok – a legdrágábbak is egyben

  

Volt olyan esküvői dekorációs elemeket, helyszínt és cateringet eladni kívánó kiállító, akik bemutató jelleggel berendezték standhelyükön az asztalok kinézetét és/vagy a helyszín hangulatát. (szemléltető jelleggel a legszebb székszoknyájukat /vagy több különböző típust/ tették fel az asztal körüli székekre, szimulálva a valós esküvői hangulatot az adott helyen)
 

Az esküvői blogom ezen bejegyzésének konklúziója: Összességében a kiállítás az erőszakos eladóktól eltekintve (amitől elmegy az egésztől az ember kedve) egész jónak mondható.