titel-picture

Esküvői torták

Torták tekintetében rengeteg típus és stílus van, ami közül igen nehéz választani. Valakinél az ár a döntő, valakinek az a lényeg, hogy az illeszkedjen az esküvő stílusához, de mindenképp legyen elég belőle és nem utolsó sorba finom is legyen.

A mostani legnagyobb divat a csupasztorta. Ennek a lényege, hogy a piskótarétegek között a krémrétegek tartják össze az esküvői tortát. Kívülről nincsen semmivel befedve, esetleg csak néhány élő virág díszíti és porcukor.
Itt a krém és a piskóta színével lehet játszani, hogy az passzoljon az esküvői megálmodott színekhez.

Másik nagy divat, ami hódít a torta cup-cake kiegészítéssel. Ez annyit jelent, hogy van egy kisebb torta (így azért a hagyományoknak megfelelően fel is lehet vágni) de ez kiegészül annyi cup-cake sütivel, ahány fő várható.  Ez egy elég jó költséghatékony megoldás, mivel a torta szeletek sokkal drágábbak mint ezek a muffin szerű sütik.

Aki viszont a hagyományos torta mellett teszi le a voksát, elég nagy választékból szemezgethet – mind ízileg, mind kinézetileg. Ahogy a ruhánál, itt is minél több cukorvirágot, gyöngyöt és csipke díszítést kér a megrendelő, annál jobban a zsebébe kell nyúlnia.
Természetesen bármelyiket is választjuk a lényeg, hogy az eredménnyel meg legyünk teljes mértékig elégedve, valamint érdemes rá óriás tűzijátékot is kérni, hogy az esküvői vendégsereg addig is nézhesse a tortát (hiszen utána mindenki belekóstol és többé nem látjuk egybe: )
Az esküvői torta tekintetében választhatunk klasszikus kör alakú piskótát, téglalap alakút, forma tortát és persze ezek számos kombinációját.


Plusz Wedding Life tipp: fontos odafigyelni liszt és tejérzékenyekre, valamint a vallásokat tiszteletben tartani. Így ha tudjuk, hogy van a vendégek között ilyen, akkor illik olyan édességgel is készülni, amit ők is ehetnek.


>Amennyiben nincsen pénzünk a tortára, akkor kérjük meg az egyik rokonunkat, hogy süsse meg nászajándék gyanánt és egészíttessük ki másokkal muffinokkal. Szinte mindenhova bevihető az édesség, így érdemes körbekérdezni, hogy a helyszín mennyiért adja, illetve, hogy a környezetünkbe nincsen-e más megoldás. (persze azt tudni kell, hogy ha nem a helyszínnel készíttetjük az esküvői tortát, akkor gondoskodnunk kell annak odaszállításáról)
csupasztorta
eskuvoi torta

eskuvoi torta

eskuvoi torta

eskuvoi torta

eskuvoi torta