eskuvoi menukartya

A menükártya

Mikor a vőlegény és a menyasszony kiválasztotta, hogy az esküvőjükön milyen felszolgálási módot szeretne /svájci (tányérszerviz, mikor az ételt adagolva viszik ki), francia (tálszervíz, mikor tálban teszik az asztalra és akik ott ülnek azok szednek) vagy svédasztal (mikor ‘büféasztal’ van)/ illetve kiválasztotta a menüsort/svédasztal kínálatot, illik minden asztalra kihelyezni egy tájékoztatók, hogy a vendégek tudják, hogy miből választhatnak/mit fognak nekik felszolgálni.
Erre a célra szokták csináltatni az asztal közepére, vagy egyesével mindenki elé a menükártyát.

ízlés, stílus vagy az esküvő tematikájától függ, hogy ki milyet választ. Van aki ugyanolyan mintájú és típusú ültetőt, menükártyát és meghívót csináltat, van akinél mindegyik eltér egymástól és vannak teljesen egyedi darabok, aminek csak a képzelet szab határt.

Célszerű minél több dolgot feltüntetni a kártyán, hogy az esküvői vendégsereg ne a pincéreket traktálják kérdéseikkel. Ezalatt értem az esetlegesen allergén ételeket (már ha tudjuk, hogy sok vendégünk allergiás valamire), kifejezetten vegetáriánusoknak szóló menüt, valamint amennyiben húsos tálat rendeltünk esküvői vacsora gyanánt, akkor a húsok pontos megnevezését (ne csak annyit írassunk rá, hogy: húsos vegyes tál)


Plusz Wedding Life tipp: Amennyiben sok a külföldi érdemes arra gondolni, hogy vagy csak nekik, vagy az összesen két nyelven szerepeljen a választék.


eskuvoi menukartya

eskuvoi menukartya